ABDULLA ORIPOVNING “BAHOR KELAYOTIR” SHE’RI TAHLILI - Yulduz Olimova; Nurali Murodillayev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. She’rda bahorning iliq nafasi, uning tozalik va yangilanish olib kelishi aks ettirilgan. O‘quvchi she’rni o‘qir ekan, tabiatning uyg‘onishini, yurakda paydo bo‘ladigan yangi his-tuyg‘ularni his qiladi. Bahor nafaqat tabiatning, balki inson qalbining ham yangilanish davri ekani ta’kidlanadi.