ABDULLA ORIPOVNING “YOLG‘IZLIK” SHE’RI TAHLILI - Ruxsatoy Ashurova; Nurali Murodillayev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Inson  tabiatan  ijtimoiy  mavjudot  bo‘lib,  uning  hayotida  o‘zaro muloqot va munosabatlar muhim rol o‘ynaydi. Ammo ba’zan inson yolg‘izlikni ham his qiladi, bu esa uning ruhiy kechinmalari va hayotiy qarashlariga ta’sir o‘tkazadi. Yuqoridagi she’r ana shu ikki qutb – yolg‘izlik va do‘stlik mavzusini falsafiy jihatdan yoritadi.  Ushbu  maqolada  she’r  tahlili  asosida  inson  hayotidagi  ushbu  muhim tushunchalarni kengroq muhokama qilamiz.