ABDULLA ORIPOV IJODIDA FALSAFIY QARASHLAR (“QADR” SHE’RI MISOLIDA) - Dilnora Muhiddinova; Nurali Murodillayev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Har bir inson hayotining eng muhim jihatlaridan biri – vaqtning, imkoniyatning,  mavjud  hayot  sharoitining  qadriga  yetishdir.  Abdulla  Oripovning “Qadr” she’ri ham aynan shu g‘oyani chuqur falsafiy mushohada orqali ochib beradi. Shoir o‘tkinchi hayotning shiddat bilan kechib borishini, inson qadrining vaqt o‘tishi bilan  qanday  o‘zgarishini  mahorat  bilan  tasvirlaydi.  Bu  maqolada  she’rning  asosiy mazmuni, undagi falsafiy g‘oya, badiiy vositalar va she’riy tuzilma haqida kengroq so‘z yuritamiz.