YENGIL AVTOMOBILLAR DETALLARIGA TEXNIK XIZMAT KO‘RSATISH VA TA’MIRLASH TEXNOLOGIYASI - Jo‘rayev Jasurbek Doniyorbek o‘g‘li; A.X.Patidinov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish.Avtomobillarga  to‘la  ravishda  (kompleks)  xizmat  ko‘rsatuvchi korxonalarda quyidagi ishlab chiqarish uchastkalari tashkil etiladi:  - avtomobillarni yuvish va quritish;  - avtomobillarni TXKga qabul qilish va ularni egasiga topshirish;  - maxsus diagnostika uchastkasi;  - texnik xizmat ko‘rsatish postlari;  - ta’mirlash va agregatlarni almashtirish postlari:  -  kuzov  elementlarini  (eshiklari,  qanotlari,  bamperlari  va  h.k.)  ta’mirlovchi postlar;  - agregatlar va detallarni ta’mirlovchi ustaxonalar;  - g‘ildiraklar va shinalarga xizmat ko‘rsatuvchi ustaxonalar;  - akkumulyatorlarni ta’mirlovchi va zaryadlovchi ustaxonalar;  - elektr jihozlariga xizmat ko‘rsatuvchi ustaxonalar;  - dvigatelning tahminot tizimi priborlari (karbyurator, injektor, benzonasos va h.k.) ga xizmat ko‘rsatuvchi ustaxonalar;  -  kuzovni  ta’mirlash  kompleksi  (tunukasozlik,  payvandlash,  armatura, bo‘yashga tayyorlash, bo‘yash va quritish).