OILADA DEZADAPTATSIYA JARAYONLARINING YOSH KELINLAR PSIXOLOGIK FAROVONLIGIGA TA’SIRINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - G‘afforova Dilfuza Jo‘rayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada yosh kelinlarning yangi oila muhitiga moslashuv jarayonida  yuzaga  keladigan  dezadaptatsiya  holatlarining  ijtimoiy-psixologik xususiyatlari  tahlil  qilingan.  Dezadaptatsiya  jarayonlarining  sabablari,  uning  yosh kelinlarning  psixologik  faravonligiga  ta’siri  va  bu  holatni  yengish  usullari  tadqiq etilgan. Oiladagi munosabatlar tizimi, kelinning emotsional holati va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash  omillari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  yosh  kelinlarning  moslashuvini yengillashtirish  uchun  psixologik  yordam  va  ijtimoiy  adaptatsiya  usullari  bo‘yicha tavsiyalar berilgan.