GLOBAL MOLIYAVIY INQIROZ - Orzikulova Sevinch (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada global moliyaviy inqirozning asosiy sabablari va oqibatlari  ko'rib  chiqiladi,  shuningdek,  ushbu  inqirozni  bartaraf  etish  uchun hukumatlar  tomonidan  ko'rilgan  chora-tadbirlar  tahlil  qilinadi.  Ushbu  jihatlarni tushunish o'tmishdagi xatolardan saboq olishga va kelajakdagi moliyaviy inqirozlar ta'sirini yumshatish uchun strategiyalarni ishlab chiqishga yordam beradi.