INKLYUZIV TA'LIMNING TAMOYILLARI VA UNGA BO'LGAN EHTIYOJLAR, UNING SABABLARI, BOSQICHLARI. - Norbo'tayeva Anora Olimjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  inklyuziv  ta’limning  asosiy  tamoyillari, unga bo‘lgan ehtiyoj va uning sabablariga to‘xtalib o‘tiladi. Inklyuziv ta’lim – imkoniyati cheklangan  bolalar  va  boshqa  barcha  o‘quvchilar  uchun  teng  imkoniyat  yaratishga qaratilgan ta’lim tizimi bo‘lib, maqolada uning turli bosqichlari va amalga oshirish usullari  yoritiladi.  Shuningdek,  inklyuziv  ta’limning  jamiyat  va  ta’lim  tizimi rivojlanishidagi ahamiyati ham tahlil qilinadi.