SIL, ENDOKRIN KASALLIKLARI HAQIDA TUSHUNCHA. - Ravshanboyeva Madina Bahodir qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Annotatsiya:Ushbu  maqolada  endokrin  tizimi  va  uning kasalliklari,  xususan,  sil  bezi  kasalliklari  haqida  keng  qamrovli  tushuncha  beriladi. Endokrin  tizimining  strukturalari,  gormonlar  ishlab  chiqarish  va  ularning organizmdagi turli jarayonlarni boshqarishdagi roli batafsil ko‘rib chiqiladi. Sil bezi gormonlari,  nodullari  va  saraton  kabi  asosiy  patologik  holatlar  haqida  tahlillar keltirilgan.  Shuningdek,  endokrin  kasalliklarni  tashxislash  va  davolash  usullari, zamonaviy innovatsiyalar, profilaktika, genetik omillar va hayot tarzining ahamiyati muhokama qilinadi. Ushbu maqola endokrinologiya sohasidagi tadqiqotlarga qiziqqan o‘quvchilar va sog‘lom hayot tarzi bilan shug‘ullanuvchilar uchun foydali ma'lumotlar taqdim etadi.