OGʻIR XASTALIKLARI BOʻLGAN BOLALAR. - Joʻrayeva Sohiba; Mahmudjonova Mohlaroyim (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  ogʻir  xastalikka  chalingan  bolalar  turlari,  ularning oʻziga xos xususiyatlari toʻgʻrisida soʻz yuritiladi. Ogʻir kasallikka chalingan bolalar va  ularning  ijtimoiy,  psixologik  hamda  tibbiy  ehtiyojlarini  yoritadi.  Maqolada, shuningdek,  jamiyatda  bolalarga  nisbatan  qabul  qilinadigan  qarashlarni,  ularning huquqlarini  ta'minlash,  ular  uchun  sogʻlom  hayot  sharoitlari  yaratish  va  individual ta'limga jalb etish borasida batafsil ma'lumot beriladi.