BOLALARNI DAVLAT MAKTABGACHA TAʼLIM MUASSASALARIGA QABUL QILISH TARTIBI - Sh.Malikov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Bolalarni davlat maktabgacha ta’lim tashkilotlariga qabul qilish bo‘yicha davlat xizmatlari ko‘rsatish  Vazirlar Mahkamasining 2018-yil 28-martdagi 244-son qaroriga   asosan tartibga solinadi. Bunda xizmatdan foydalanuvchi jismoniy shaxslar yani  ota-onalar,  ularning  oʻrnini  bosuvchi  shaxslar  (farzandlikka  oluvchilar,  vasiylar  va homiylar), bolalarning yaqin qarindoshlari (bobosi, buvisi, voyaga yetgan akasi yoki opasi) yoki uchinchi shaxslar yoʻllanmalar olish uchun davlat xizmatlari markazlariga oʻzlari  kelib  murojaat  qiladi  yoki  yagona  interaktiv  davlat  xizmatlari  portali (my.gov.uz)  da  roʻyxatdan  oʻtadi.    Davlat  xizmatidan  kompleks tarzda  foydalanish uchun FHDY organiga tugʻilishni qayd etish bilan bir vaqtda murojaat qilishlari ham mumkin.  Ariza beruvchi soʻrovnoma toʻldirilib, avtomatik ravishda maktabgacha taʼlimni boshqarish  axborot tizimiga  yuboriladi va  tegishli  tashkilot va  guruhda boʻsh oʻrin boʻlganda  –  yoʻllanma  shakllantiriladi,  boʻsh  oʻrin  boʻlmaganda  –  soʻrovnoma tegishlicha  umumiy  yoki  imtiyozli  roʻyxatga  kiritiladi  hamda  xabarnoma shakllantiriladi.