TA’LIM MUASSASALARIDA SOGʻLOM VA IMKONIYATI CHEKLANGAN YOSHLAR OʻRTASIDAGI MULOQOTNING IJTIMOIY PERTSIPSIYASI - Jumanazarova Shodiyona (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  ta’lim  muassasalarida  sogʻlom  va  imkoniyati  cheklangan yoshlar oʻrtasidagi muloqot jarayonining ijtimoiy pertsipsiyasi tahlil qilinadi. Ijtimoiy pertsipsiya tushunchasi, uning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, sogʻlom va imkoniyati cheklangan yoshlar oʻrtasidagi muloqotga ta’sir etuvchi omillar ilmiy jihatdan tahlil qilinadi.  Shuningdek,  muloqot  jarayonining  samarali  shakllanishi  uchun  inklyuziv ta’limning o‘rni va natijalari yoritiladi.