INKLYUZIV TAʼLIMNING TAMOYILLARI VA UNGA BOʻLGAN EHTIYOJLAR, UNING SABABLARI BOSQICHLARI - Axrorova Ruxshona (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning tamoyillari, unga bo‘lgan ehtiyoj va uning asosiy sabablari hamda bosqichlari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Inklyuziv ta’lim barcha bolalar uchun teng ta’lim imkoniyatlarini yaratishga qaratilgan bo‘lib,  bu  jarayonning  asosiy  omillari,  pedagogik  yondashuvlari  va  jamiyatdagi ahamiyati  yoritib  beriladi.  Shuningdek,  inklyuziv  ta’lim  tizimining  joriy  etilish bosqichlari,  duch  kelinadigan  muammolar  va  ularni  bartaraf  etish  strategiyalari muhokama qilinadi. Dunyo tajribasi asosida inklyuziv ta’limni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ham keltirilgan.