AYOLLARDA KOLPIT KASALLIGINING MORFOFUNKTSIONAL XUSUSIYATLARI - Temirova Dilnoza Olimjonovna,; Jumaeva Dilnoza Rustamovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Kolpit  (vaginit)  -  bu  yallig'lanish  jarayoni,  shartli  patogen mikroflora (stafilokokk, streptokokk, proteus, E. coli, gemofil tayoqchasi, shuningdek zamburug'lar) tomonidan qin infektsiyasi (shilliq qavat ta'sir qiladi) tufayli yuqumli va yallig'lanish  kasalligi.).  Bu  ko'pincha  tug'ish  yoshidagi  ayollarda  uchraydi,  lekin  u qarilikda ham, bolalikda ham bo'lishi mumkin