BACHADON MIOMASI BO'LGAN BEMORLARNI AMBULATORIYA SHAROITIDA OLIB BORISH TAMOYILLARI - Jumaeva D. R. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Hozirgi  vaqtda  ushbu  keng  tarqalgan  ginekologik  nozologiyani organlarni  saqlavchi  davolash  -  ustuvor  hisoblanadi.  Reproduktiv  funktsiyasini bajarmagan,  bachadon  miomasi  bo'lgan  yosh  ayollar  hozirda  alohida  e'tiborga loyiqdir.  Boshqa  tomondan,  menopauzaga  yaqinlashayotgan  bemorlarda  unga erishishda,  jarrohlik  yondashuvidan  qochishda  muhim  vazifa  oqilona,  patogenetik asosli  dori-darmonlarni  davolash  bo'lishi  mumkin.  Progesteron  retseptorlari modulyatorlarining  ta'sirini  amalga  oshirish  klinik  jihatdan  miyomatoz  tugunlar hajmining  pasayishi,  ulardagi  qon  oqimining  sezilarli  pasayishi,  amenore  va anemiyani bartaraf etishda ifodalanadi.