OCHİQ HAVODA TA'LİMNİNG BOLA RİVOJLANİSHİGA TA'SİRİ: (İJODKORLİK, AQLİY SALOMATLİK VA AKADEMİK SAMARADORLİKNİ OSHİRİSH) - Nabiyeva Shaxlo Komiljon qizi,,; Mamatoxunova Rayhona Urinboy qizi,; Ravshanbekova Shahloxon Bahodir qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada ochiq havoda ta'lim olish bolalarning ijodkorlik salohiyati va yangi  narsalarni  kashf  qilish  qobilyatini  rivojlantirishda  muhim  bo'lgan  omillarni yoritib  bergan  holda,  ularni  tabiat  bilan  ishlash  va  yangi  g'oyalarni  shakllantirish borasida so'z boradi. Olib borilgan tadqiqotlarga ko'ra, tabiat qo'ynida bolalar bilan shug'ullanish  ularni  stressga  sabab  bo'luvchi  tashqi  omillardan  uzoqlashtiradi  va bolalarning psixologik salomatligiga yaxshi ta'sir o'tkazadi. Shuningdek, bu yondashuv o'quvchilarning nafaqat hozirgi hayot tarzi, balki kelajagi uchun ham foydali bo'lib, ochiq havoda mashg'ulotlar olib borish bolalarni o'qishga bo'lgan ishtiyoqini va uning samadorligini oshiradi. Bu turdagi amaliy mashg'ulotlar bolalarda ekologik mas'uliyat va    atrof-muhitga  bo'lgan  hurmat  hissini  oshiradi.  Ushbu  maqolada  ochiq  havoda ta’limning foydali jihatlari ilmiy manbalarga asoslanib tahlil qilinadi.