SIMMENTAL ZOTI SIGIRLARINING YELINI SHAKLI VA SIFATINI O‘RGANISH - Mamatov Xurshid Abdirafievich; .Kaljanbaev Sagindik Paraxat uglı; Ubaydullaeva Gozzal Qalqoraz qızı (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Bu maqolada simmental  zoti sigirlarining yelini shakli va sifatini o‘rganish haqqida malumot berilgan. Asosiy texnologik belgilari hayvonlarning tirik vazni,  konstitutsiyasining  mustahkamligi,  mashina  sog‘imiga  moslashganligi, mahsuldorligi,  kasalliklarga  chidamliligi,  oyoqlari  va  tuyoqlarining  mustahkamligi, serpushtligi, fe’l-atvori va boshqalar kiradi.