HUJAYRA BIOLOGIYASI - Xudayberganova Gullola Shuxrat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Hujayra  biologiyasi  —  bu  hayotning  asosiy  birligi  bo'lgan hujayralarni  o'rganadigan  biologiyaning  bir  bo'limidir.  Hujayra  biologiyasi, hujayralarning  tuzilishi,  funksiyalari,  rivojlanishi  va  ularning  o'zaro  aloqalari  kabi ko'plab  jihatlarni  o'z  ichiga  oladi.  Hujayra  biologiyasining  asosiy  maqsadi hujayralarning  qanday  ishlashini,  qanday  qilib  bir-biri  bilan  aloqada  bo'lishini  va qanday qilib organizmning umumiy faoliyatini ta'minlashini tushunishdir.