MAQSUD MAQSUMBEK OʻGʻLI SHAYXZODA (MAQSUD SHAYXZODA) - Boyxurozov Diyorbek Sherzod o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Shayxzoda sheʼriy ijodida, asosan, zamonaviy mavzularda qalam tebratdi,  dramaturgiyasida  esa,  tarixiy  o’tmishga  teran  nazar  tashlab,  undagi zamonaviy muammolarni yoritishga yordam beruvchi siymolar va voqealarga yangi badiiy hayot bagʻishladi. Oʻzbek adabiyotining atoqli namoyondalaridan biri, mashhur shoir, zabardast dramaturg, adabiyotshunos olim va tarjimon Maqsud Shayxzoda aql ma'nosidagina  emas,  siymo  ma'nosida  ham  hammamizdan  ajralib  turardi.  Muxtor og'aning beozor savoli unga erish tuyulmadi.