INKLYUZIV TA'LIM: TAMOYILLARI VA UNGA BO‘LGAN EHTIYOJ - Uralova Feruza (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Hozirgi kunda inklyuziv ta’lim jamiyatning barcha qatlamlariga teng imkoniyat yaratish va har bir insonning ta’lim olish huquqini ta’minlash yo‘lida muhim tamoyil hisoblanadi.  Inklyuziv  ta’lim  nogironligi  yoki  boshqa  ehtiyojlari  bor  bolalar  uchun maxsus  sharoitlar  yaratish  bilan  birga,  ularni  jamiyatning  to‘laqonli  a’zosi  sifatida tarbiyalashni  ham  o‘z  oldiga  maqsad  qilib  qo‘yadi.  Ushbu  maqolada  inklyuziv ta’limning asosiy tamoyillari, unga bo‘lgan ehtiyoj, uning sabab va bosqichlari haqida so‘z yuritiladi.