UZLUKSIZ TAʼLIM TIZIMIDA INKLYUZIV TAʼLIMNING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK BOSQICHLARI - Qarhramonova Sevinch; Djurayeva Sohiba (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish Oʻzbekiston  Respublikasida  taʼlim  tizimini  rivojlantirishda  inklyuziv  taʼlim muhim  yoʻnalishlardan  biri  hisoblanadi.  Inklyuziv  taʼlim  imkoniyati  cheklangan bolalarning  jamiyatga  integratsiyalashuvini  taʼminlash,  ularning  huquq  va imkoniyatlarini  tenglashtirish  hamda  shaxsiy  salohiyatini  toʻliq  namoyon  etishiga imkon yaratadi. Uzluksiz taʼlim tizimida inklyuziv taʼlim bosqichma-bosqich amalga oshirilishi  lozim.  Ushbu  maqolada  inklyuziv  taʼlim  jarayonining  pedagogik  va psixologik bosqichlari yoritilib, ularning har biri oʻziga xos yondashuvlar asosida tahlil qilinadi.