ALOHIDA TA'LIM EHTIYOJLARI BOʻLGAN HAR BIR BOLANING INKLYUZIV TA'LIM OLISH HUQUQINI TA'MINLASHGA QARATILGAN CHORA-TADBIRLARNI AMALGA OSHIRISH. - Gʻaniyeva Sabrina Gʻayrat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Hozirgi vaqtda dunyoning barcha mamlakatlarida va jamiyatning barcha ijtimoiy guruhlarida alohida ehtiyojga ega bo'lgan bolalar bor. Ushbu maqolada har bir bolaga nuqsoni sababli bajara olmaydigan qobiliyatlarini emas, balki mavjud nuqsonga qaramay, u bajara olishi mumkin bo'lgan aqliy va jismoniy qobiliyatlarini koʻrsatib oʻtmoqchiman. Qolaversa, bunda inklyuziv ta'lim ahamiyati xususida so'z boradi.