INKLYUZIV TALIMNING TIBBIY-PEDAGOGIK-IJTIMOIY MODELI - Qodirova Nigina G’ayrat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Bugungi  kunda  inklyuziv  ta'lim  global  ta'lim  tizimlarining ajralmas  qismiga  aylanib  bormoqda.  U  nafaqat  nogironligi  yoki  maxsus  ehtiyojlari bo‘lgan bolalarni ta'lim tizimiga qamrab olishni, balki jamiyatda tenglik va adolatni ta'minlashga ham qaratilgan. Inklyuziv ta'limning dolzartligi turli ijtimoiy, siyosiy va iqtisodiy sharoitlarda o‘z ahamiyatini oshirib bormoqda, chunki dunyo bo‘ylab ta'lim tizimlarini  rivojlantirishda  muhim  omil  sifatida  qaralmoqda.  Quyida  inklyuziv ta'limning bugungi kundagi dolzartligi haqida ba'zi asosiy jihatlar ko‘rib chiqiladi: