TAXALLUSLAR VA ULARNING BADDIY ASARNING STILISTIK OBYASIDAGI O‘RNI. - Avezova Dilovar Salimovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya;    Ushbu  mavzuni  tanlash  rus  adabiyotida  ismlarni  gapirishga bo'lgan  katta  qiziqish  bilan  bog'liq.  Agar  biz  barcha  qahramonlar  muallifning tasavvurida  yaratilgan  badiiy  asar  haqida  gapiradigan  bo'lsak,  unda  muallif  o'z qahramonlaridan  biriga  u  yoki  bu  fantastika  qahramonini  tanlashda  etarli  darajada erkinlikka ega ekanligi ayon bo'ladi. Ammo fantastikadagi xayoliy o'zboshimchalik - bu boshqa nom emas, balki aniq tanlash uchun ongli yoki intuitiv ravishda taxmin qilingan ehtiyoj  - o'quvchining uni idrok etishi bugungi kunda qiziqarli va dolzarb muammodir.