INTELLEKTUAL MULK HUQUQI: TOVAR BELGILARINING HUQUQIY MUHOFAZASI - Ismoilov Mavlonbek Matyoqubovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  intellektual  mulk  huquqi  tizimida  tovar belgilarining  ahamiyati  va  ularning  huquqiy  muhofazasi  masalalari  tahlil  qilinadi. Tovar belgilarining biznes va iqtisodiyotdagi roli, ularni himoya qilish usullari, xalqaro va  milliy  huquqiy  normalar  asosida  berilgan  huquqiy  kafolatlar  hamda  muhofaza jarayonida uchraydigan asosiy muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, O‘zbekiston qonunchiligida  tovar  belgilarining  huquqiy  muhofazasiga  oid  asosiy  normalar  ham tahlil qilinadi.