GINKGO BILOBA OʻSIMLIGINING BOTANIK TAVSIFI, TARQALISHI VA AHAMIYATI - Abduqodirova Marjona Ro’zibek qizi; Tojiboyev Murodali Umaraliyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ginkgo  biloba  osimligining  morfologiyasi, tarqalish    ekologiyasi, kimyoviy  tarkibi,  tibbiyotda  va  xalqa  tabobatida qollanilishi yoritib  berilgan. Xozirgi kunda an'anaviy tibbiyot (xalq tabobati) xalq zakovati bilan sugorilgan juda boy va ulkan tajriba bilimlar majmuasidir. U ilmiy (rasmiy) tibbiyotni yangi,samarali dorivor preparatlar bilan boyituvchi bitmas tuganmas manbadir. Xalq tabobatining  bu  soxadagi  qimmati,  tutgan  orni  bebahodir.  Buning  uchun  misol tariqasida hozirgi zamon tibbiyotida qollaniladigan shifobaxsh osimliklarni kopchiligi oz vaqtida xalq tabobati dorivor vositalar xazinasidan olinganligini yoki xozirgi zamon ilmiy tibbiyotining ozi xalq tabobati asosida taraqqiy etganini eslash kifoyadir.