AQL ZAIFLIGI BO’LGAN BEMORLARNING IJTIMOIY MOSLASHISH TAHLILI - Shodiyeva Feruza Beshimovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Maqolada aqli zaiflik tashxisi qo‘yilgan 42 nafar bemorlarning ijtimoiy  moslashuv  jarayoni va  klinik dinamikasi  tahlil qilindi.  Tadqiqot davomida bemorlarning psixologik, ijtimoiy va klinik holatlari baholanib, ularning moslashuv darajasi va dinamikasi aniqlandi. Shuningdek, terapiya va reabilitatsiya usullarining samaradorligi  baholanib,  ijtimoiy  integratsiyani  oshirishga  yo‘naltirilgan  tavsiyalar ishlab chiqildi. Olingan natijalar aqli zaif bemorlarning hayot sifatini yaxshilash va ularni jamiyatga qo‘shilish jarayonini optimallashtirishga qaratilgan yondashuvlarni ishlab chiqishga yordam beradi.