МЕТАБОЛИК СИНДРОМДА КОНЪЮНКТИВИТНИНГ КЎРИНИШЛАРИ - Бобоева Раъно Раҳимовна (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация. Метаболик синдром билан боғлиқ конъюнктивитнинг клиник кўринишлари  беморнинг  қон  босими  ва  қон  шакарининг  ўзгаришларига,  ёки холестерин  ва  триглицеридлар  даражасининг  ошишига  алоқадор  бўлиши мумкин. Қўшимча равишда, семизлик ва юкори қон босимига боғлиқ кўзнинг шишиши ва шишишини келтириб чиқариши мумкин. Бу мақолада, метаболик синдромнинг  конъюнктивит  билан  алоқасини  кўриб  чиқиш  ва  бу  ҳолатнинг бошланғич  кўринишлари  ва  хатарларини  тадқиқ  қилишга  қаратилган тадқиқотлар,  клиник  амалиётга  таъсирини  ва  даволаш  имкониятларини муҳокама қилади.