TASNIFLASH MASALASI UCHUN KO'P VAZNLI BOG'LANGAN TO’G’RI TARQALUVCHI NEYRON TO‘RI MODELI - Tayrov Allayar Baxtiyarovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Zamonaviy  texnologiyalar  rivojlanishi  bilan  sun’iy  intellekt  va chuqur  o’rganish  tizimlaridan  keng  foydalanilmoqda.  Tasvirlarni  tasniflash  va obyektlarni aniqlash masalalari sun’iy intellekt sohasining eng muhim yo’nalishlaridan biri hisoblanadi. Ushbu tadqiqot ko’p kanalli konvolyutsion neyron tarmog’i (MCNN) asosida  tasvirlarni  tasniflash  modelini  o’rganishga  qaratilgan  bo’lib,  uning  boshqa mashhur modellar bilan taqqoslaganda samaradorligi tahlil qilinadi.