DAVLAT MOLIYAVIY SIYOSATI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA NATJAGA YO'NALTIRILGAN BYUDJETLASHTIRISHDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Yo’ldoshev Sherzod Shuxrat o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Davlat  moliyaviy  siyosati,  mamlakatning  ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishini  ta'minlashda  muhim  rol  o‘ynaydi.  Bu  siyosat,  davlatning  moliyaviy resurslarini qanday taqsimlashini, ularni qanday boshqarishini va iqtisodiy rivojlanish maqsadlariga  erishish  uchun  qanday  strategiyalarni  qo‘llashini  belgilaydi.  Natijaga yo‘naltirilgan  byudjetlashtirish  esa,  davlat  moliyaviy  siyosatini  amalga  oshirishda samaradorlikni oshirish uchun muhim vosita sifatida ko‘riladi. Ushbu maqolada, davlat moliyaviy  siyosati  samaradorligini  oshirishda  natijaga  yo‘naltirilgan byudjetlashtirishdan foydalanish istiqbollari va uning ahamiyati haqida  ma'lumotlar berilgan.