KOMPETENTLI YONDASHUV TA’LIMNI YANGILASHNING OMILI. - Azimova Firuza Kamolovna; Sadullaev Shuhrat.Narzulloyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:Respublikamiz  ta’lim  tizimida  kadrlar  tayyorlash  jarayonini takomillashtirish  muhim  ahamiyat  kasb  etadi.  Texnika  va  texnologiyalarning rivojlanishi mutaxassislardan doimiy bilimlarni yangilash, mustaqil izlanish va kasbiy kompetentligini oshirishni talab etadi. Ushbu maqolada ta’lim tizimining rivojlanishi, kasbiy  tayyorgarlik  va  pedagogik  kompetentlik  masalalari  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek,  zamonaviy  ta’lim  tamoyillari,  mustaqil  fikrlash  va  innovatsion yondashuvlar asosida mutaxassislar tayyorlash jarayoni tahlil qilinadi.