GENDER TENGLIK MUAMMOLARINING PSIXOLOGIYADA OʻRGANILISHI - Xolikulova Bozargul Bekmuradovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Maqolada gender tenglikning ijtimoiy-falsafiy, huquqiy va antropologik jihatlari tahlil  qilinib,  ijtimoiy  munosabatlar,  huquqiy-mehnat  munosabatlari  va  jinsiy-fiziologik  jihatlarda  gender  tenglikning  qo‘llanishiga  doir  mulohazalar  keltirilgan. Ayollarning huquqlarini himoyalash, ayniqsa gender tenglikka amal qilish jamimyat taraqqiyotining muhim asosi ekani o‘rganilgan.