TO’LA VA TO’LA BO’LMAGAN TASVIRLAR VA ULARNI STEREOMETRIYANI O’RGANISHGA TADBIQI. - Zaxiriddinova Shahlo Zaxiriddin qizi; Abdimurodova Iqbol Muzaffar qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Toʻla  va  to'la  bo'lmagan  tasvirlarning  stereometriya  sohasidagi o'rni va ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Tasvirning to'liqligi, uning geometrik shaklini, hajmini va fazoviy xususiyatlarini qanday aks ettirishi, shuningdek, to'la bo'lmagan tasvirlar  orqali  stereometrik  tushunchalarni  qanday  o'rganish  mumkinligi  ko'rib chiqiladi. Birinchi navbatda, to'la tasvirlar — ularning aniq geometrik xususiyatlari, fazoviy  ob’ektlar  bilan  bog‘liq  ko‘rinishlari  va  real  hayotdagi  tatbiqlari  yoritiladi. Shuningdek,  bu  turdagi  tasvirlarning  matematik  modellarini  yaratishda  qanday qo'llanilishi  va  ularning  o'qitish  jarayonidagi  roliga  alohida  e'tibor qaratiladi.Keyinchalik,  to'la  bo'lmagan  tasvirlarga  o'tib,  bu  turdagi  vizual materiallarning stereometriya darslarida qanday foydalanilishi mumkinligi haqida fikr yuritiladi.