EYLER VA FERMA TEOREMASIGA DOIR MISOL VA MASALALAR YECHISH - Zaxriddinova Shahlo Zaxriddin qizi; Ziyodullayeva Musharraf Rustam qizi; Abdimurodova Iqboloy Muzaffar qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:   Ushbu maqolada Eyler va Fermat teoremalari haqida qisqacha tushuncha berilgan. Eylerning shaharlar teoremasi (yoki Eyler yurishi teoremasi) graf nazariyasida  har  bir  tugun  juft  sonli  darajaga  ega  bo'lsa,  unda  bu  grafda  har  bir nuqtadan o'tadigan yo'l mavjudligini ta'kidlaydi. Fermatning Katta Teoremasi esa, 2 dan  katta  butun  sonlar  uchun    tenglamasining  hech  qanday  butun  sonli  yechimi yo'qligini  isbotlaydi.  Maqolada  bu  teoremalarning  matematik  tafsilotlari,  ular o'rtasidagi farqlar, hamda misollar va masalalar yordamida ularning amaliy ahamiyati ko'rsatilgan.  Eyler  va  Fermat  teoremalari  matematikaning  turli  sohalariga  ta'sir ko'rsatgan va bugungi kunda ham o'rganilmoqda.