MURABAHA: ISLOM MOLIYASINING ENG OMMOBOP MAHSULOTI - Matniyazov Omonboy Quryazovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Murabaha  –  bu  Islom  moliyasining  eng  keng  tarqalgan  moliyaviy  mahsuloti bo‘lib, islom  moliyasi instituti tomonidan tovar yoki  aktivni xaridor nomidan sotib olib, tannarx ustiga ustama narx bilan xaridorga sotishdir. Ushbu maqolada Murabaha shartnomasining  mohiyati,  uning  Shariat  talablariga  muvofiqligi,  hisob  yuritish jarayoni haqida ko’rsatib beriladi.