SHAXSNI KASBGA MOYILLIGINI SUN'IY INTELLEKT (NLP, KNN, RANDOM FOREST, LOGISTIK REGRESSIYA) USULLARI ORQALI TAHLIL QILISH - Normuhammedov Qobilbek Oybek o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  maqolada  shaxslarning  kasbga  moyilligini  aniqlashda  sun'iy intellekt  (AI)  texnologiyalaridan  foydalanishning  dolzarbligi  va  samaradorligi o'rganiladi.  Empirik  tadqiqot  natijalariga  asoslanib,  NLP  (Natural  Language Processing),  KNN  (K-Nearest  Neighbors)  va  Random  Forest  algoritmlarining samaradorligi baholanadi. O'tkazilgan eksperimentlar natijasida AI usullarining shaxs psixologiyasi  va  kasbga  oid  malumotlarni  tahlil  qilishdagi  ahamiyati  ko'rsatiladi. Maqola ilmiy adabiyotlar, amaliy tadqiqotlar va natijalar tahlili asosida tuzilgan.