NOGIRONLIGI BO‘LGAN SHAXSLARNING JAMIYATGA INTEGRATSIYASIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING AHAMIYATI - Yo'lchiyev Davron Rustamjon o'g'li; Dadamirzayeva Ibodat Ulug'bek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Nogironligi bo‘lgan shaxslar, jamiyatning muhim bir qismi bo‘lib, ularning  ijtimoiy  hayotda  faol  ishtirok  etishi,  o‘z  huquqlarini  amalga  oshirishi  va o‘zlarini erkin his qilishi uchun muhim shart-sharoitlar yaratilishi zarur. Psixologik xizmatlar,  nogironligi  bo‘lgan  shaxslarning  jamiyatga  integratsiyasida  muhim  rol o‘ynaydi. Ular, nafaqat shaxsiy rivojlanish va o‘z-o‘zini anglashda, balki jamiyat bilan muloqot  qilishda  ham  yordam  beradi.  Ushbu  maqolada,  nogironligi  bo‘lgan shaxslarning jamiyatga integratsiyasida psixologik xizmatlarning ahamiyati, ularning ta'sirchanligi va amaliyotlari haqida ma'lumotlar berilgan.