INGLIZ XALQ TABOBATIDA ISHLATILADIGAN FITONIMLAR - Matkarimova Gulira'no Abdullayevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ingliz xalq tabobatida qo‘llanilgan fitonimlar – dorivor  o‘simliklar  va  ularning  tibbiy  maqsadlarda  qo‘llanish  tarixi,  zamonaviy tadqiqotlar bilan bog‘liqligi, nomlanishi va kelib chiqishiga oid etimologik tahlillar yoritilgan.  O‘simliklarning  xalq  tabobatidagi  o‘rni,  shuningdek,  Buyuk  Britaniyada fitoterapiyaga  oid  qadimgi  yozma  manbalar  tahlil  qilinadi.  Fitonimlarning etimologiyasi,  ularning  xalq  orasidagi  qo‘llanilishi  va  farmakologik  jihatlari madaniyatlararo tilshunoslik nuqtayi nazaridan o‘rganilgan.