BOLALARNI IJTIMOIY HAYOTGA TAYYORLASHDA OILANING PSIXOLOGIK OʻRNI VA AHAMIYATI - Gʼaynazarova Dilafruz Zaynobiddinovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA  Ushbu maqolada jamiyatning asosiy bo’g’ini bo’lmish oilaning o’rni haqida fikr yuritilgan. Oila muammosi eng qadimgi davrlardayoq dolzarb muammo sifatida e’tirof etib kelingan. Jumladan, zardo‘shtiylik dinining muqaddas kitobi “Avesto”da bolalarni ijtimoiy  hayotga  tayyorlashda  jamiyatdagi  mavjud  tartib-qoidalarga  o‘rgatish, bunyodkorlik va yaratuvchilik ruhida tarbiyalashga katta e’tibor berilgan.