MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING ILK YOSHDAN SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRILISHNING AHAMIYATI. - Soatova Firuza Alisher qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  ilk  yoshdan savodxonlik ko‘nikmalarini shakllantirishning ahamiyati, uning psixologik-pedagogik asoslari, zamonaviy yondashuvlar va innovatsion metodlar asosida amalga oshirilishi tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijalariga  asoslanib,  bolalarning  keyingi  bosqichlardagi ta'limga tayyorligi uchun dastlabki savodxonlik ko‘nikmalarining o‘rni yoritiladi.