TA’LIMDA INDIVIDUAL YONDASHUV PRINSIPI VA UNING SAMARADORLIGI - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ta’lim jarayonida individual yondashuv prinsipi o‘quvchilarning shaxsiy xususiyatlarini hisobga olgan holda ta’lim berishning muhim usuli hisoblanadi. Bu maqolada individual yondashuv texnologiyasining mazmuni, uning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. O‘quvchilarning potensial imkoniyatlarini rivojlantirish, ularning bilim  olish jarayonidagi  motivatsiyasini  oshirish va shaxsiy  qobiliyatlarini to‘liq  ifodalash  imkoniyatlarini  ta’minlash  uchun  individual  yondashuvning  roli chuqur o‘rganiladi. Maqola nazariy va amaliy jihatdan boy fikrlarni o‘z ichiga olgan bo‘lib,  zamonaviy  ta’lim  tizimida  individual  yondashuvni  qo‘llash  yo‘llari ko‘rsatilgan.