INKLUZIV TA’LIMDA PEDAGOGIK YONDASHUVLAR VA METODLAR - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Inkluziv  ta’lim  zamonaviy  ta’lim  tizimining  eng  muhim yo’nalishlaridan  biri  bo’lib,  u  har  qanday  imkoniyatga  ega  bo’lgan  yoki  maxsus ehtiyojga ega o’quvchilarga moslashgan ta’lim jarayonini anglatadi. Ushbu maqolada inkluziv  ta’limning  asosiy  tamoyillari,  pedagogik  yondashuvlar  va  amaliyotda qo’llaniladigan  metodlar  tahlil  qilinadi.  Ishda  ta’lim  jarayonida  o’quvchilarning individual  xususiyatlariga  qarab  differentsial  yondashuvni  ahamiyati  alohida ta’kidlanadi.  Kalit  so'zlar:  inkluziv  ta’lim,  pedagogik  yondashuv,  ta’lim  metodlari, differentsial yondashuv, individual yondashuv.