СУРУНКАЛИ АППЕНДИЦИТ, ТАШХИСЛАШ ВА ДАВОЛАШНИНГ ЗАМОНАВИЙ ЁНДАШУВИ (Адабиётлар шарҳи) - Халимов Азиз Олим ўғли (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация.  Мазкур  мақолада  адабиётлар  шарҳи  сурункали аппендицитнинг таърифини, касалликнинг клиник кўринишларини ва ўнг ёнбош соҳасидаги  сурункали  оғриқлар  билан  боғлиқ  қиёсий  ташхислашни  муфассал ўрганишга  бағишланган.  Шунингдек,  ирригоскопия,  ультратовуш  текшируви, мултиспирал  компьютер  томографияси  ва  лапароскопия  каби  инструментал диагностика  усулларини  қўллаш  бўйича  кўрсатмалар  муҳокама  қилинган.  Бу усулларнинг  самарадорлиги  ва  уларни  қўллашнинг  мақсадга  мувофиқлиги, шунингдек,  сурункали  аппендицитни  жарроҳлик  йўли  билан  даволашнинг асосланиши баён қилинган.