YUQORI TARTIBLI HOSILALAR VA ULARNING TATBIQLARI - G’aniyeva Malika Murodjon qizi,; Mamajonova Maftuna Noyibjon qizi,; Yunusova Aziza Mirzajon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada yuqori tartibli hosilaning asosiy tushunchalari va ularning matematik tahlildagi o‘rni yoritilgan. Yuqori tartibli hosilalar funksiyaning yanada  chuqurroq  xossalarini  aniqlashda  muhim  vosita  hisoblanadi.  Maqolada hosilaning fizikadagi,  iqtisodiy modellardagi qo‘llanilishiga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, differensial tenglamalarda yuqori tartibli hosilalarning ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Misollar orqali mavzuga oid nazariy bilimlar mustahkamlangan. Matematik model  yaratishda  yuqori  tartibli  hosilalar  yordamida  aniqlik  darajasini  oshirish mumkinligi  ta’kidlangan.  Mavzu  talabalarga  amaliy  va  nazariy  bilimlarni uyg‘unlashtirish  imkonini  beradi.  Maqola  matematik  tahlil  bilan  shug‘ullanuvchi talabalar va o‘qituvchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.