TALABALAR MOTIVATSIYASINI OSHIRISHDA O‘QITUVCHINING SHAXSIYATI VA ROLI - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Talabalarning  ta'lim  jarayoniga  bo‘lgan  motivatsiyasi  ularning o‘qishga qiziqishi, bilimlarni o‘zlashtirish darajasi va kelajakdagi muvaffaqiyatlariga bevosita ta'sir etadi. Bu maqolada talabalar motivatsiyasini oshirishda o‘qituvchining shaxsiyati  va  roli  tahlil  qilinadi.  O‘qituvchining  professional  mahorati,  axloqiyligi, kommunikativ ko‘nikmalari va innovatsion yondashuvi talabalarning motivatsiyasini kuchaytirishda  muhim  omillardan  biridir.  Maqola  nazariy  va  amaliy  jihatdan  tahlil qilinib, o‘qituvchining rolidan foydalanish orqali talabalarni faollashtirish metodlari taklif etiladi.