BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI TARBIYALASHDA O‘YIN METODLARINING O‘RNI - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarini  tarbiyalashda  o‘yin metodlarining  ahamiyati,  ularning  psixologik,  pedagogik  va  ijtimoiy  jihatlari  tahlil qilinadi.  O‘yinlar  bolalarning  bilim  olish  jarayonida  qiziqishini  oshirish,  ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish va kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim rol  o‘ynaydi.  Tadqiqotda  o‘yin  metodlarining  samaradorligi,  qo‘llash  usullari  va zamonaviy ta’limda ularning o‘rni haqida fikr yuritilgan.