MILLIY QADRIYATLARGA ASOSLANGAN TARBIYA: MUHIM YO‘NALISHLAR VA USULLAR - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Zamonaviy  jamiyatda  milliy  qadriyatlarga  asoslangan  tarbiya ayniqsa dolzarb va muhim ahamiyatga ega. Bu maqolada milliy qadriyatlarning ta’rifi, ularning tarbiyaviy jarayondagi roli, asosiy yo‘nalishlari va usullari o‘rganilgan. Milliy qadriyatlarga  tayanib  tarbiyalash  orqali  yosh  avlodni  ma’naviy-ma’rifiy  boyitish, ularda  vatanparvarlik,  insonparvarlik  va  boshqa  axloqiy  fazilatlarni  shakllantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Maqola nazariy va amaliy tadqiqotlar asosida yozilgan bo‘lib, unda zamonaviy pedagogik texnologiyalar hamda an’anaviy ta’lim usullarining integratsiyasi tavsiya etiladi.