BOLALAR PSIXOLOGIYASIDA IJTIMOIYLASHUVNING AHAMIYATI - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Bola  rivojlanishining  eng  muhim  jihatlaridan  biri  –  ijtimoiy aloqalar  orqali  o'rganish  va  shaxsiylikni  shakllantirishdir.  Maqolada  bolalar psixologiyasida  ijtimoiylashuvning  ahamiyati,  uning  rivojlanishdagi  roli,  ta'sir mezonlari va amaliy tadbiqlari tahlil qilingan. Oila ichidagi munosabatlar, do’stona aloqalar  va  jamoatchilikda  faoliyat  ko'rsatish  kabi  omillar  bolaning  emotsional, intellektual  va  ijtimoiy  salohiyatini  shakllantirishda  muhim  rol  o'ynaydi.  Tadqiqot natijalari  asosida  ijtimoiylashuv  jarayonining  samaradorligini  oshirishga  qaratilgan tavsiyalar berilgan.