MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALARNING O‘ZBEKISTON MOLIYA TIZIMI RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Jalilov Asomiddin Najmiddin o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada moliyaviy texnologiyalar (FinTech) va ularning O‘zbekiston moliya tizimi rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. FinTech loyihalari raqamli to‘lovlar, mobil  banking,  mikrokreditlash  va  boshqa  zamonaviy  xizmatlar  orqali  moliyaviy inklyuziyani  oshirish,  xizmatlar  tezkorligini  ta’minlash  va  iqtisodiy  samaradorlikni kuchaytirishda  muhim  vosita  ekanligi  asoslab  berilgan.  Mavzuga  oid  statistik ma’lumotlar, xalqaro tajribalar va milliy qonunchilik asosida muhokama olib borilib, FinTech loyihalarining istiqboli yoritilgan.