MATEMATIK MANTIQ: TO‘G‘RI FIKRLASHNI O‘RGANAMIZ (ODDIY MANTIQIY MASALALAR ORQALI TUSHUNTIRISH) - Yulchiyeva Muxtaramxon Raxmonaliyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada matematik mantiq tushunchasi, uning mohiyati va ahamiyati oddiy mantiqiy masalalar asosida yoritiladi. Maqola orqali o‘quvchilar to‘g‘ri fikrlash, xulosalar chiqarish, tahlil qilish va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish  imkoniyatiga  ega  bo‘ladilar.  Tushuncha  va  usullar  kundalik  hayotda duch kelinadigan muammolar misolida oddiy va ravshan tarzda tushuntiriladi. Maqola o‘quvchilarning mantiqiy tafakkurini rivojlantirishga xizmat qiladi.