SPORT O‘YINLARI ORQALI JAMOAVIYLIK VA LIDERLIK QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH - Ergashev Dilmurod Abduxalilovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  sport  o‘yinlarining  ta’limiy  va  ijtimoiy tarbiyadagi  o‘rni,  ayniqsa  o‘quvchilarda  jamoada  ishlash  va  liderlik  ko‘nikmalarini shakllantirishdagi  ahamiyati  yoritiladi.  Sport  o‘yinlari  orqali  o‘quvchilarda  o‘zaro hurmat, hamkorlik, mas’uliyat, tashabbuskorlik va boshqalarni ilhomlantira olish kabi muhim ijtimoiy-psixologik fazilatlar rivojlanadi. Maqolada bu jarayonlarning qanday shakllanishi,  sport  muhitining  ta’lim  bilan  uyg‘unlashgan  holda  qanday  ijobiy natijalarga olib kelishi misollar bilan tahlil qilinadi.